Vyhľadať
Close this search box.

Belasý motýľ zostáva v online priestore

Veľmi sa tešíme zo zlepšenej situácie s Covidom, stále sme však veľmi opatrní, a preto sme sa rozhodli aj 21. ročník verejnej zbierky organizovať online.

Opäť bez pokladničiek v uliciach

Verejná zbierka Belasý motýľ je špecifická a výnimočná práve tým, že ju organizujeme my, ľudia s nervovosvalovými ochoreniami a sami získavame dobrovoľné príspevky na pomoc. Bezpečnosť organizátorov – našich členov i dobrovoľníkov je pre nás na prvom mieste. Preto ich v belasých tričkách s prenosnými pokladničkami v slovenských mestách ani tento rok nestretnete. Aj keď nás uliciach nebudete môcť vidieť, chceme s vami ostať v kontakte. Využite preto príležitosť stretnúť nás virtuálne, čo je pre nás stále bezpečnejšie.

Čo si pre vás pripravil Belasý motýľ tento rok?

Druhý júnový piatok 11. 6. 2021 budeme streamovať hudobno-diskusné podujatie pod názvom Večer s Belasým motýľom. Moderátorka Katarína „Becca“ Balážiová privíta zaujímavých hostí a zistí, čo ich spája s Belasým motýľom. Chceme vám predstaviť ľudí s nervovosvalovými ochoreniami, priblížiť aktivity našej organizácie a dôvody, prečo už 21 rokov robíme verejnú zbierku na nákup pomôcok.

 

Šíriť povedomie o Belasom motýľovi sa rozhodol aj Viktor Porubský. Na pamiatku svojho otca, ktorý mal amyotrofickú laterálnu sklerózu (ALS), sa rozhodol sám pešo zdolať najdlhšiu turistickú magistrálu na Slovensku. Je to Cesta hrdinov SNP v dĺžke 770 km. Budeme ho na diaľku podporovať, pôjde v tričku Chodím pre Belasý motýľ.

 

Tričká Bežím pre Belasý motýľ sa chystajú prevetrať aj bežci a bežkyne, aby tak vyjadrili podporu tým, ktorí bežať nemôžu. Výťažkom zo štartovného podporia zbierku.

 

Naši priatelia motorkári opäť naštartujú svoje silné stroje a podporia nás dobrovoľným príspevkom. S vetrom vo vlasoch a individuálnymi jazdami si pripomenú tradičné podujatie Silné motory podporia slabé svaly.

Darujte nádych a slobodný pohyb

Buďte s nami spojení a pomôžte nám svojim záujmom a vernosťou! Zdieľajte naše výzvy na podporu zbierky, sledujte náš online program Svet Belasého motýľa. Veríme, že si nás v online priestore nájdete a spolu s nami si vychutnáte pripravované aktivity.

 

Darujte online a prispejete tak na pomôcky pre deti a dospelých s nervovosvalovými ochoreniami, ktoré nám umožňujú slobodne dýchať a hýbať sa.

 

Ďakujeme.
Vaša pomoc – naše krídla

Ako môžete pomôcť

Už 24 rokov spolu pomáhame

0
pomôcok s dýchaním sme pomohli uhradiť
0
elektrických a mechanických vozíkov sme pomohli doplatiť
0
podporených žiadostí detí a dospelých so svalovým ochorením
0
sme doteraz prispeli z účtu verejnej zbierky

Číslo účtu zbierky Belasý motýľ: SK2211000000002921867476

Zaujímate sa o novinky zo sveta Belasého motýľa? Nechajte nám svoj email a zostaňme v kontakte.

Tento web používa pre poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používánim tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie