Vyhľadať
Close this search box.
Fotografia členov OMD v SR v tvare srdca
Autor: Z archívu OMD v SR.

Keď koronavírus ochromil všetkých

Vašu pomoc potrebujeme ešte viac! Nikto z nás netušil, že práve 20. výročie verejnej zbierky Belasý motýľ budeme oslavovať počas pandémie koronavírusu. Pred pár týždňami sa slovo koronavírus v bežnom slovníku vôbec nevyskytovalo. Dnes patrí medzi najčastejšie používané. Pandémii sa prispôsobil celý svet a zásadne ovplyvnila aj našu zbierku. Ako?

 

Po prvý raz nevyjdeme do ulíc s pokladničkami. Nie že by sme nechceli, nemôžeme. Patríme medzi ohrozenú skupinu obyvateľstva, koronavírus je pre nás priveľká hrozba. Ohrozeniu však nechceme vystaviť nikoho, ani našich dobrovoľníkov, ani Vás, milí naši darcovia. Preto tento rok nestretnete v mestách po celom Slovensku dobrovoľníkov v belasých tričkách s pokladničkami.

 

Nebudeme organizovať ani sprievodné podujatia verejnej zbierky ako motorkársku šou spojenú so spanilou jazdou centrom Bratislavy.

 

Koncert belasého motýľa, naša hlavná a hlavne obľúbená sprievodná akcia, zostáva v programe, ale bude mať úplne inú podobu. Interpreti budú svoj koncert vysielať prostredníctvom svojich facebookových profilov a počas hrania budú vyzývať svojich fanúšikov na podporu našej zbierky. V týždni od 8.-12. júna každý deň vystúpi pre nás jedna kapela. Koncertný maratón vyvrcholí druhý júnový piatok, ktorý patrí ľuďom s nervovosvalovými ochoreniami už 20 rokov.

 

Rozhodnutie nerobiť pokladničkovú zbierku bude mať pravdepodobne svoje dôsledky. V uplynulých rokoch darcovia prispievali najviac do pokladničiek. Napriek tomu to nevzdávame. Práve naopak. Motivuje nás to ešte viac. Prosíme všetkých Vás, našich doterajších darcov, dobrovoľníkov a priaznivcov, nepoľavujte v úsilí pomáhať nám! Vašu pomoc potrebujeme aj naďalej! Koronavírus a jeho dôsledky ukázali, aké je to ťažké bojovať s dychom, s nemožnosťou nadýchnuť sa. Bez pomoci je tento boj prehratý. Dnes mnohým ľuďom zachránili a zachraňujú životy práve dýchacie prístroje. Tie dýchacie prístroje, ktoré zachraňujú životy aj nám, ľuďom s nervovosvalovými ochoreniami, keď sú naše svaly natoľko slabé, že nevládzu ovládať pľúca.

 

Okrem dýchacích prístrojov k životu nevyhnutne potrebujeme aj pomôcky, ktoré nám umožňujú pohyb a uľahčujú starostlivosť o nás. Ide o mechanické a elektrické vozíky, zdviháky, polohovacie postele alebo antidekubitné sedačky a matrace aj odsávačky hlienov. Na mnohé z nich musíme doplácať priveľké sumy, na ktoré nestačia naše príjmy. Už dvadsať rokov nám pomáhate svojimi darmi plnohodnotnejšie žiť, napriek tomu, že štát v mnohom naše potreby podceňuje.

 

Verejná zbierka Belasý motýľ je špecifická a výnimočná práve tým, že ju organizujeme my, ľudia s nervovosvalovými ochoreniami a sami získavame dobrovoľné príspevky na pomoc. Aj keď nás tento rok v uliciach neuvidíte, využite príležitosti stretnúť nás vo svete online, ktorý je momentálne pre nás bezpečnejší. Podporte nás a darujte online na https://omdvsr.darujme.sk/226/

 

Pomôcť môžete aj zaslaním darcovskej správy na číslo 877 s textom DMS MOTYL sumou 2 €.

 

Buďte s nami spojení, zdieľajte naše výzvy na podporu zbierky, sledujte náš online Koncert belasého motýľa, pomôžte nám svojim záujmom a vernosťou.

 

Ďakujeme!
Vaša pomoc – naše krídla

Ako môžete pomôcť

Už 24 rokov spolu pomáhame

0
pomôcok s dýchaním sme pomohli uhradiť
0
elektrických a mechanických vozíkov sme pomohli doplatiť
0
podporených žiadostí detí a dospelých so svalovým ochorením
0
sme doteraz prispeli z účtu verejnej zbierky

Číslo účtu zbierky Belasý motýľ: SK2211000000002921867476

Zaujímate sa o novinky zo sveta Belasého motýľa? Nechajte nám svoj email a zostaňme v kontakte.

Tento web používa pre poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používánim tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie